You are here

Joditabletteja alle kolmivuotiaille lapsille ja raskaana oleville

Kymenlaakson hyvinvointialue ryhtyy jakamaan joditabletteja alle kolmivuotiaille lapsille ja raskaana oleville

Kymenlaakson hyvinvointialue ryhtyy jakamaan 1.8.2023 alkaen joditabletteja alle kolmivuotiaille lapsille ja raskaana oleville syntyvää lasta varten. Tämä perustuu sosiaali- ja terveysministeriön päivitettyyn ohjeeseen. Joditabletit ovat osa tavanomaista varautumista.

Joditabletteja käytetään ainoastaan säteilyonnettomuustilanteessa ministeriön tai pelastusviranomaisen niin ohjeistaessa. Pelastusviranomainen käyttää tarvittaessa vaaratiedotetta tai muita viestintäkanavia tiedottaessaan joditablettien käytöstä ja sisälle suojautumisesta. Joditabletit ovat osa tavanomaista varautumista, sillä säteilyvaaratilanteessa suurin riski on pienillä lapsilla ja sikiöillä. Omaehtoista varautumista ja joditablettien hankkimista avoapteekista suositellaan lisäksi kaikille 3-40 -vuotiaille.

Tabletit jaetaan raskaana oleville ja lasten vanhemmille neuvolakäynnin yhteydessä kokonaisina 10 tabletin pakkauksina yksi pakkaus perhettä kohden. Annostusohje löytyy pakkausselosteesta sekä Kymenlaakson hyvinvointialueen verkkosivuilta. Joditabletteja tulee säilyttää kuten muitakin lääkevalmisteita ja vanhentuneet tabletit tulee toimittaa apteekkiin hävitettäviksi.

Joditabletteja jaetaan myös erillisinä jakelupäivinä

Mikäli neuvolakäynti ei ole perheellä hetkeen ajankohtainen, voi jodipakkauksen noutaa neuvoloista erillisinä jakelupäivinä ilman ajanvarausta. Samoina jakeluajankohtina neuvoloissa jaetaan myös maksuttomia ehkäisyvälineitä alle 25-vuotiaille.

Joditablettien ja maksuttoman ehkäisyn jakeluajat Pyhtään neuvolassa loka-joulukuussa:

Ma 2.10.23 klo 8-9

Ma 16.10.23 klo 8-9

Ma 30.10.23 klo 8-9

Ma 20.11.23 klo 8-9

Ma 4.12.23 klo 8-9

Tiedustelut th Sari Törönen Puhelinajat: 7.30-800 ja 11.30-12.00