Laadukkaat ja helposti tavoitettavat terveyden ja hyvinvoinnin palvelut ovat jokaisen Pyhtään asukkaan oikeus.

Olet täällä

Sairaanhoitopalvelut

Pyhtään terveyskeskuksessa annetaan pääasiassa yleislääkäritasoisia terveyden- ja sairaanhoitopalveluita. Sairaanhoitaja tai terveydenhoitaja tekee hoidon tarpeen arvioinnin ja varaa tarvittaessa ajan hoitajan tai lääkärin vastaanotolle.

Sairaanhoitaja tai terveydenhoitaja hoitaa pitkäaikaissairaiden asiakkaiden (mm. diabetes-, reuma-, astma- ja verenpaineasiakkaat)  seurantakäynnit huomioiden heidän perheensä. Diabeteshoitajalle ja päihdehoitajalle voi varata ajan kiireettömän ajanvarauksen numerosta.

Lääkereseptejä lääkäri uusii paperityöajallaan. Pyhtäällä on käytössä sähköinen resepti. Reseptien uusintaan kuluu vähintään viikko. Uusittavaksi jätetyt sähköiset e-reseptit voi noutaa suoraan mistä tahansa apteekista. Apteekki vaatii Kela kortin lääkkeitä noutaessa. E-reseptit voi uusia joko apteekin tai terveyskeskuksen kautta puhelimitse.

Terveyskeskuksessa on mahdollisuus päästä myös erikoislääkärien vastaanotoille lähetteellä. Hoidon kiireellisyys arvioidaan jo aikaa varatessa. Päivystyksellisissä vaivoissa eli äkillisissä ja vakavissa sairaustapauksissa aika varataan eri numerosta.

Ajanvaraus laboratorioon https://www.hus.fi/potilaalle/hoidot-ja-tutkimukset/laboratorion-ajanvaraus-ja-neuvonta. Käytössä on  sähköinen ajanvaraus tai ajan voi varata  puhelimitse numerosta 09 471 86800 (arkisin 7.30-15.30).

Tärkeät puhelinnumerot

Terveyskeskuksen ajanvaraus

(05) 220 2015
Hoidontarpeen arviointi ja ajanvaraus ma-to klo 8-19.45, pe ja arkipyhien aattoina klo 8 -15.45, tekstiviestiperuutus +358 50 902 4023