Laadukkaat ja helposti tavoitettavat terveyden ja hyvinvoinnin palvelut ovat jokaisen Pyhtään asukkaan oikeus.

Olet täällä

Mielenterveys- ja päihdepalvelut

Mielenterveyspalvelut on suunnattu erilaisissa psyykkisissä ongelmatilanteissa olevien ihmisten tukemiseen. Mielenterveyspalveluja tarvitessasi voit ottaa yhteyttä terveyskeskuksen kiireettömään ajanvaraukseen tai kiireelliseen hoidontarpeen arviointiin. Yhteydenotto ja hoito ovat luottamuksellisia, ja hoito suunnitellaan yhdessä kanssasi. Terveyskeskuksessa toimii psykiatrinen sairaanhoitaja ja psykiatri.

Päihdepalvelujen tavoitteena on ennaltaehkäistä ja hoitaa päihteiden ongelmakäytön sosiaalisia ja terveydellisiä haittoja. Jos olet huolestunut omasta tai läheisesi päihteiden käytöstä, ota yhteyttä päihdehoitajaan kiireettömän ajanvarauksen tai kiireellisen hoidontarpeen arvioinnin kautta.  Akuutti katkaisuhoito järjestetään Kymen A-klinikalla. Jos sinulla on muita riippuvuuksia, ota yhteyttä terveyskeskukseen, niin voimme auttaa. Terveyskeskuksessa toimii päihdehoitaja ja päihdelääkäri.

Voimme tarjota apua ja tukea päihteiden käytön vähentämiseen tai lopettamiseen, kuntoutukseen ja muihin palveluihin. Huolestuneille läheisille ja nuorille, joita päihteet askarruttavat, tarjoamme keskusteluapua ja tietoa eri mahdollisuuksista.

 

Linkki päihdelinkki.fi -sivustolle 

Tärkeät puhelinnumerot

Terveyskeskuksen ajanvaraus

(05) 220 2015
Hoidontarpeen arviointi ja ajanvaraus ma-to klo 8-19.45, pe ja arkipyhien aattoina klo 8 -15.45, tekstiviestiperuutus +358 50 902 4023

Psykiatrinen sairaanhoitaja

044 7676705
Mila Huoman
044 7676 669
Mari Harjunpää