Laadukkaat ja helposti tavoitettavat terveyden ja hyvinvoinnin palvelut ovat jokaisen Pyhtään asukkaan oikeus.

Olet täällä

Mielenterveys- ja päihdepalvelut

Terapia­navigaattori

Tervetuloa käyttämään Terapia­navigaattoria Pyhtäällä 1.5.2023 alkaen.

https://www.terapianavigaattori.fi/

Käyttötarkoitus
Terapianavigaattorissa kootaan tietoja, joita terveydenhuollon yksikkö tarvitsee ohjatakseen sinut sopivaan psykososiaaliseen hoitoon. Se on tarkoitettu ihmisille, jotka ovat halukkaita käsittelemään vaikeuksiaan yhdessä terveydenhuollon ammattilaisen kanssa sekä saamaan niihin ohjeita ja terapeuttista tukea.

Tietojen avulla voidaan nopeuttaa sopivaan hoitoon ohjaamista. Terapianavigaattori on kehitetty osana yo-sairaaloiden Terapiat etulinjaan ‑yhteiskehittämishanketta ja sitä käytetään osana terveydenhuollon hoidon tarpeen arviota jo monilla alueilla Suomessa.

Mielenterveyspalvelut on suunnattu erilaisissa psyykkisissä ongelmatilanteissa olevien ihmisten tukemiseen. Mielenterveyspalveluja tarvitessasi suosittelemme täyttämään Terapianavigaattorin ja/ tai ottamaan yhteyttä terveyskeskuksen hoidontarpeen arviointiin. Yhteydenotto ja hoito ovat luottamuksellisia, ja hoito suunnitellaan yhdessä kanssasi. Terveyskeskuksessa toimii psykiatrinen sairaanhoitaja ja psykiatri.

Päihdepalvelujen tavoitteena on ennaltaehkäistä ja hoitaa päihteiden ongelmakäytön sosiaalisia ja terveydellisiä haittoja. Jos olet huolestunut omasta tai läheisesi päihteiden käytöstä, suosittelemme täyttämään Terapianavigaattorin ja/ tai ottamaan yhteyttä päihdehoitajaan hoidontarpeen arvioinnin kautta.  Akuutti katkaisuhoito järjestetään Kymen A-klinikalla. Jos sinulla on muita riippuvuuksia, ota yhteyttä terveyskeskukseen, niin voimme auttaa. Terveyskeskuksessa toimii päihdehoitaja ja päihdelääkäri.

Voimme tarjota apua ja tukea päihteiden käytön vähentämiseen tai lopettamiseen, kuntoutukseen ja muihin palveluihin. Huolestuneille läheisille ja nuorille, joita päihteet askarruttavat, tarjoamme keskusteluapua ja tietoa eri mahdollisuuksista.

 

Linkki päihdelinkki.fi -sivustolle 

Tärkeät puhelinnumerot

Terveyskeskuksen ajanvaraus

(05) 220 2015
Hoidontarpeen arviointi ja ajanvaraus ma-to klo 8-19.45, pe ja arkipyhien aattoina klo 8 -15.45, tekstiviestiperuutus +358 50 902 4023