Laadukkaat ja helposti tavoitettavat terveyden ja hyvinvoinnin palvelut ovat jokaisen Pyhtään asukkaan oikeus.

Olet täällä

Terveydenhuolto

Laadukkaat ja helposti tavoitettavat terveyden ja hyvinvoinnin palvelut ovat jokaisen pyhtääläisen oikeus.

Haluamme tarjota asiakkaillemme saumattoman palveluketjun ennaltaehkäisevästä terveydenhoidosta perusterveydenhoitoon ja erikoissairaanhoitoon. Lähtökohtana on turvata asiakkaiden hoitoon pääsy ja korkeatasoinen, tarpeenmukainen hoito.

Pyhtään terveyskeskuksessa sinua palvelee aina pätevä ja motivoitunut terveys- ja hoitoalan henkilöstö. Perusterveydenhuollon lisäksi äitiys- ja lastenneuvola sekä fysioterapia toimivat terveyskeskuksen tiloissa. Lisäksi suun terveydestä vastaa hammashoitola, ja Hus:in näytteenotto on terveyskeskuksella käytettävissä kolmena päivänä viikossa ajanvarauksella. Kouluterveydenhuollon vastaanotot ovat kouluilla.

Reseptien uusintapyynnät voi tehdä Omakanta-palvelussa osoiteessa https://www.kanta.fi, tai puhelimitse  ajanvarauksen numerosta (05) 220 2015 (ma-pe klo 9-15).

Terveyskeskuksen vaihto

Terveyskeskuksen vaihto toisen kunnan alueelle on mahdollista 1.1.2014 alkaen. Vaihto tehdään kalenterivuodeksi kerrallaan. Vaihto koskee kaikkia terveyspalveluja neuvolasta ja lääkärin vastaanotosta suun terveydenhuoltoon. Vaihdon voit tehdä täyttämällä alla olevassa linkissä olevan lomakkeen ja toimittamalla sen sekä vanhaan että uuteen terveyskeskukseesi.

Terveyskeskuksen vaihtolomake 

 

Potilas-ja sosiaaliasiamies

Potilasasiamiehen yhteystiedot

Sosiaaliasiamiehen yhteystiedot

 

Jonotiedot

Hoitoon pääsyn saatavuustiedot
Hoitotakuu koskee kiireetöntä hoitoa. Kiireellistä hoitoa tarvitsevat potilaat hoidetaan välittömästi. Kiireettömään hoitoon pääsyn mittarina on ns. kolmas vapaa aika lääkärin vastaanotolle (T3-aika).

Alla olevat ajat koskevat VAIN KIIREETÖNTÄ HOITOA.

Kiireetön hoidon tarpeen arviointi maaliskuussa 2023

Lainsäädännön vaatimus: 3 vuorokauden kuluessa
Hoidon tarpeen arviointi tehdään puhelimitse tai sosiaali- ja terveyskeskuksessa saman päivän aikana.  Puhelumäärä oli  1200 puhelua. Keskimääräinen odotusaika linjapuheluun vastaamisessa oli noin 7 min. Kaikki takaisinsoitot tehtiin samana päivänä.

Kiireetön hoitoon pääsy lääkärin vastaanotolle maaliskuussa

Lainsäädännön vaatimus: 3 kuukauden kuluessa
T3-aika lääkärille oli 13 päivää.

Hoitajan vastaanotolle pääsi samana tai seuraavana päivänä.

(päivitetty 25.4.2023)

 

 

Tärkeät puhelinnumerot

Terveyskeskuksen ajanvaraus

(05) 220 2015
Hoidontarpeen arviointi ja ajanvaraus ma-to klo 8-19.45, pe ja arkipyhien aattoina klo 8 -15.45, tekstiviestiperuutus +358 50 902 4023

Päivystys Kymenlaakson keskussairaalassa

116 117
Arkisin klo 16-08 ja viikonloppuisin