Olet täällä

Koronarokotussarjan 3. annoksia annetaan tarkat kriteerit täyttäville vakavasti immuunipuutteisille henkilöille ja lyhyellä 3-4 viikon antovälillä rokotteet saaneille

THL:n ohjeiden mukaisesti koronarokotussarjan 3. annoksia annetaan nyt tarkat kriteerit täyttäville vakavasti immuunipuutteisille henkilöille. 

Lisäksi 3. rokotusannoksia annetaan niille naisille ja 30 vuotta täyttäneille miehille, jotka ovat saaneet  aiemmat rokotteensa lyhyellä 3-4 viikon antovälillä. Kyse on pääasiassa sote-alan henkilöstöstä. Kolmosrokotuksen piiriin tulevat vakavasti immuunipuutteiset henkilöt, jotka saavat immunologista hoitoa.

Tähän ryhmään kuuluvien kriteerit ovat hyvin tiukat. Kyseessä on varsin pieni, mutta tärkeä ryhmä potilaita, joiden rokotussuoja halutaan varmistaa.

Koronarokotussarjan 3. rokotuksen piiriin kuuluvat kriteerien mukaisesti seuraavat:

o Henkilöt, joille on tehty elinsiirto.

o Henkilöt, joille on tehty kantasolusiirto enintään 3 vuotta sitten tai kantasolusiirto on tehty aiemmin ja käänteishyljinnän lääkehoito jatkuu.

o Henkilöt, joilla on vaikea tai keskivaikea synnynnäinen immuunipuutos, johon tarvitaan vasta-aineiden korvaushoitoa.

o Henkilöt, jotka ovat saaneet vuoden sisällä solunsalpaajahoitoa, kahden vuoden sisällä leukemian tai lymfooman vasta-ainehoitoa tai saaneet CAR-T-soluhoidon.

o Henkilöt, joita hoidetaan autoimmuunitaudin (esimerkiksi reumasairaudet, tulehdukselliset suolistosairaudet tai psoriaasi) takia biologisilla tai sytokiinien vaikutusta estävillä lääkkeillä. Pelkkää metotreksaatti- tai kortikosteroidilääkitystä saavat eivät kuulu tähän ryhmään.

o Dialyysihoitoa saavat ja henkilöt, joilla on vaikea munuaisten vajaatoiminta.

o Henkilöt, joilla on pitkälle edennyt tai hoitamaton HIV-infektio.

o Henkilöt, joilla on muu lääkärin arvioima vaikea-asteinen immunosuppressiivinen tila.

Epäselvissä tilanteissa pyydetään, että kolmannen rokotuksen saavien ryhmään kuuluminen varmistetaan sairautta hoitavasta yksiköstä. Koronarokotussarjan 2. annoksesta pitää olla kulunut vähintään 2 kuukautta ennen 3. rokotusannosta. Rokotevalmisteena pyritään käyttämään samaa valmistetta kuin aiemmissa rokotusannoksissa.

Lisäksi Kymsotessa tarjotaan kolmosrokotusta myös niille, jotka saivat 1. ja 2. rokotusannoksen lyhyellä 3-4 viikon annosvälillä. Kyse on pääasiassa sote-alan henkilöstöstä. Tämän ryhmän kohdalla koronarokotussarjan 2. annoksesta pitää olla kulunut vähintään 6 kuukautta ennen 3. rokotusannosta. Varotoimena kolmatta annosta ei kuitenkaan vielä rokotusten alkaessa suositella tarjottavaksi alle 30-vuotiaille miehille. Terveyden ja hyvinvoinnin laitos odottaa vielä lisää tutkimustietoa harvinaisen sydänlihastulehduksen eli myokardiitin riskistä kolmannen annoksen saaneilla.

Kolmosrokotukseen ajanvarauksella tai ilman.  Kolmosrokotusannokseen oikeutetut henkilöt voivat hakeutua rokotukseen joko ilman ajanvarausta Walk-in tapahtumaan tai ajanvarauksen kautta. Aikoja koronarokotuksiin on tällä hetkellä hyvin tarjolla.

Tietoa ajanvarauksesta: https://korona.kymsote.fi/ajanvaraus-rokotukseen/

Lisätietoa Walk-in tapahtumista: https://korona.kymsote.fi/walk-in-koronarokotukset-kymenlaaksossa/

Kaikki 12 vuotta täyttäneet ja tätä vanhemmat voivat edelleen varata aikoja.

Pyhtääläisille suositellaan rokotusaikojen varaamista/ avoimia  Walk-in tapahtumia Pyhtään terveysasemalle

Pyhtään terveysasema Huutjärventie 14, Siltakylä

Tietoa Kymsoten koronarokotuksista, rokotusjärjestyksestä ja ajanvarauksesta löytyy verkkosivuilta: www.korona.kymsote.fi/koronarokotukset