Olet täällä

Koronarokotukset Pyhtäällä ajanvarauksella

Koronarokotukset toteutetaan nyt ajanvarauksella pyhtääläisille ja Pyhtään terveysaseman valinneille.

 Ajan voi varata nettiajanvarauksesta https://oma.hyvis.fi/login#/  tai soittamalla oman terveysaseman ajanvaraukseen.

Koronarokotuksia annetaan

 1. rokoteannos: kaikille 5 vuotta täyttäneille
 2. rokoteannos: kaikille 5 vuotta täyttäneille, kun 1. rokotuksesta on kulunut vähintään 6 viikkoa
 3. rokoteannos: vakavasti immuunipuutteisille henkilöille, kun 2. rokotuksesta on kulunut vähintään 2 kuukautta, lääketieteellisiin riskiryhmiin 1 ja 2 kuuluvat 18 vuotta täyttäneille, kun 2. rokotuksesta on kulunut vähintään 3 kuukautta, lääketieteellisiin riskiryhmiin kuuluville 12-17-vuotiaille, kun 2. rokotuksesta on kulunut vähintään 6 kuukautta, kaikille 12-17-vuotiaille, kun 2. rokotuksesta on kulunut vähintään 6 kuukautta ja tarvitsee rokotuksen jostain muusta syytä, kuten matkan vuoksi,18 vuotta täyttäneille, kun 2. rokotuksesta on kulunut vähintään 4 kuukautta, 60 vuotta täyttäneille, kun 2. rokotuksesta on kulunut vähintään 3 kuukautta.
 4. rokoteannos: vakavasti immuunipuutteisille henkilöille, jotka täyttävät määritellyt kriteerit, 80 vuotta täyttäneille ja ikääntyneiden hoivakodeissa asuville, kun 3. rokotuksesta on kulunut vähintään 3 kuukautta.                                  https://korona.kymsote.fi/koronarokotukset/ (80 vuotta täyttäneet kotona asuvat henkilöt ovat saaneet kutsun rokotukseen, hoiva-asumisen ja kotihoidon rokotukset hoidetaan lähiviikkoina)

       

Influenssarokotteen saavat maksutta ne, joiden terveydelle influenssa aiheuttaa oleellisen uhan tai joiden terveydelle influenssarokotuksesta on merkittävää hyötyä:

 • Sosiaali- ja terveydenhuollon sekä lääkehuollon henkilöstö
 • Raskaana olevat naiset
 • Kaikki 65 vuotta täyttäneet
 • Kaikki 6 kuukauden - 6 vuoden ikäiset lapset
 • Sairautensa tai hoitonsa vuoksi riskiryhmiin kuuluvat
 • Varusmiespalveluksensa aloittavat miehet ja vapaaehtoiden asepalveluksen aloittavat naiset
 • Henkilöt, jotka ovat toistuvasti läheisessä kontaktissa vakavalle influenssalle erityisen alttiiseen ihmiseen
 • Henkilöt, jotka ovat toistuvasti läheisessä kontaktissa sellaisen vakavalle influenssalle alttiin ihmisen kanssa, jota ei voida suojata influenssarokotteella.
 • https://thl.fi/fi/web/infektiotaudit-ja-rokotukset/rokotteet-a-o/influenssarokote/kenelle-ilmainen-influenssarokote-/alttiiden-henkiloiden-lahipiirin-influenssarokotukset

Toistuvasti läheisellä kontaktilla tarkoitetaan tilannetta, jossa henkilö asuu samassa asunnossa tai on viikoittain kasvotusten tekemisissä suojattavan ihmisen kanssa.

Muihin lähipiirirokotuksiin ei käytetä kansallisen rokotusohjelman influenssarokotteita. Tässä tapauksessa influenssarokotteen voi ostaa esimerkiksi reseptillä apteekista tai yksityiseltä palveluntarjoajalta.

THL suosittelee influenssarokotusta kaikille, joilla on lähikontakti vakavalle influenssalle alttiiseen. Osa heistä saa rokotteen maksutta ja osa ei.

Terveyden- tai sairaanhoitaja arvioi kuuluuko rokotettava maksuttoman rokotuksen kohderyhmään. Jos henkilö ei kuulu kohderyhmään, hän voi hankkia rokotteen reseptillä apteekista.

Pyhtään terveyskeskuksessa rokotetaan pyhtääläisiä ja Pyhtään terveyskeskuksen valinneita asiakkaita.

Osoite: Huutjärventie 14, 49220 Siltakylä

Lue lisää:

https://thl.fi/fi/web/rokottaminen/rokotteet/kausi-influenssarokote,  https://thl.fi/fi/web/infektiotaudit-ja-rokotukset/rokotteet-a-o/influenssarokote/kenelle-ilmainen-influenssarokote-/alttiiden-henkiloiden-lahipiirin-influenssarokotukset,

               

Siltakylä, Terveystalo Kuntaturva Oy, Pyhtään terveyskeskus

11.4.22