Olet täällä

Influenssarokotukset 2022. Koronarokotukset jatkuvat.

Influenssa- ja koronarokotukset Pyhtään terveysasema

Rokotusajat ovat jo varattavissa sähköisesti tai puhelimitse p. 05 2202015.

Rokotuspäivät ilman ajanvarausta:

Walk-in 30.11.2022 - 31.1.2023 keskiviikkoisin klo 15-16 (poikkeus keskiviikko 28.12.22: ei rokotuksia)

 

Maksuttomaan influenssarokotukseen ovat oikeutettuja:
- Kaikki 65 vuotta täyttäneet henkilöt
- Alle 7-vuotiaat lapset
- Sairauden tai hoidon vuoksi riskiryhmiin kuuluvat. Suurin vaara sairastua vaikeaan influenssaan on niillä, joilla on jokin perussairaus kuten krooninen sydän- tai keuhkosairaus, diabetes tai munuaisen vajaatoiminta
- Raskaana olevat henkilöt
- Varusmies- tai asepalveluksen aloittavat henkilöt
- Sosiaali- ja terveydenhuollon sekä lääkehuollon henkilöstö
- Henkilöt, jotka asuvat tai oleskelevat pitkäaikaisesti laitosmaisissa olosuhteissa kuten vankeinhoitolaitoksissa ja vastaanottokeskuksissa.

Edellä mainittujen lisäksi maksuton influenssarokotus tarjotaan vakavalle influenssalle erittäin alttiiden lähipiirille. Lähipiirin osalta maksuttoman influenssarokotteen voi antaa henkilölle, joka on toistuvasti läheisessä kontaktissa vakavalle influenssalle erityisen alttiiseen ihmiseen.

Toistuvasti läheisellä kontaktilla tarkoitetaan tilannetta, jossa henkilö asuu samassa asunnossa tai on viikoittain kasvotusten tekemisissä suojattavan ihmisen kanssa. Lisäksi maksuttomaan influenssarokotteeseen on oikeutettu, jos on toistuvasti läheisessä kontaktissa sellaisen vakavalle influenssalle alttiin ihmisen kanssa, jota ei voida suojata influenssarokotteella.

 

Koronarokotukset 

Koronan tehosterokotukset syystalvella 2022 - THL

THL suosittelee syystalvella 2022 uutta koronan tehosterokotusta sairastetuista taudeista riippumatta kun edellisestä rokotuksesta tai taudin sairastamisesta on kulunut vähintään kolme kuukautta.

  • kaikille 65 vuotta täyttäneille
  • 18 vuotta täyttäneille lääketieteellisiin riskiryhmiin kuuluville
    Vakavan koronavirustaudin riskiryhmät
  • voimakkaasti immuunipuutteisille 12 vuotta täyttäneille.

THL suosittelee, että rokote annetaan pääasiassa marras-joulukuussa yhtä aikaa influenssarokotteen kanssa.  

Koronarokotuksia annetaan

  1. rokoteannos: kaikille 5 vuotta täyttäneille
  2. rokoteannos: kaikille 5 vuotta täyttäneille, kun 1. rokotuksesta on kulunut vähintään 6 viikkoa
  3. rokoteannos: vakavasti immuunipuutteisille henkilöille, kun 2. rokotuksesta on kulunut vähintään 2 kuukautta, lääketieteellisiin riskiryhmiin 1 ja 2 kuuluvat 18 vuotta täyttäneille, kun 2. rokotuksesta on kulunut vähintään 3 kuukautta, lääketieteellisiin riskiryhmiin kuuluville 12-17-vuotiaille, kun 2. rokotuksesta on kulunut vähintään 6 kuukautta, kaikille 12-17-vuotiaille, kun 2. rokotuksesta on kulunut vähintään 6 kuukautta ja tarvitsee rokotuksen jostain muusta syytä, kuten matkan vuoksi,18 vuotta täyttäneille, kun 2. rokotuksesta on kulunut vähintään 4 kuukautta, 60 vuotta täyttäneille, kun 2. rokotuksesta on kulunut vähintään 3 kuukautta.
  4. rokoteannos: 60 vuotta täyttäneet, kun 3. annoksesta on kulunut vähintään 3 kuukautta. Lääketieteellisiin riskiryhmiin 1 ja 2 kuuluvat 18 vuotta täyttäneet, kun kolmannesta annoksesta on kulunut vähintään 3 kuukautta. 12 vuotta täyttäneet, vakavasti immuunipuutteiset henkilöt, kun kolmosrokotuksesta on kulunut vähintään 3 kuukautta. Hoivakodissa asuvat sekä järjestetyn koti- tai omaishoidon piiriin kuuluvat iäkkäät, kun 3. annoksesta on kulunut vähintään 3 kuukautta. Terveydentilaltaan ja toimintakyvyltään heikot, monisairaat iäkkäät, joille lieväkin koronavirusinfektio voi aiheuttaa arjessa huomattavaa haittaa tai sairaalahoidon tarpeen. Kolmannesta annoksesta tulee olla kulunut vähintään 3 kuukautta.

Oma koronarokotus: miten, miksi ja milloin? - THL

Koronavirustaudin sairastaneiden rokotukset

Sairastettu koronatauti vastaa yhtä rokoteannosta. Tutustu Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen sivuilla, kuinka sairastettu koronavirustauti vaikuttaa rokottamiseen eri ryhmille ja erilaisissa tilanteissa.

Pyhtään terveyskeskuksessa rokotetaan pyhtääläisiä ja Pyhtään terveyskeskuksen valinneita asiakkaita.

Osoite: Huutjärventie 14, 49220 Siltakylä

 

Siltakylä, Terveystalo Kuntaturva Oy, Pyhtään terveyskeskus

25.11.2022